Voshütte – Erjavec Lodge bij Vršič (1905)

Voshütte - Erjavec Lodge bij Vršič (1905)

Voshütte – Erjavec Lodge bij Vršič (1905)

Voshütte - Erjavec Lodge bij Vršič (1905)

Voshütte – Erjavec Lodge bij Vršič (1905)

Dit is waarschijnlijk de oudste foto die we kunnen vinden van VoshütteErjavec Lodge (tegenwoordig Erjavčeva koča), gebouwd in 1901.
Deze foto is uit 1905.

In 1931 was de Vršič-pas een afgelegen en uitdagende bergoversteek, dwars door het hart van de Julische Alpen. De pasweg, aangelegd tijdens de Eerste Wereldoorlog, was een opmerkelijk staaltje ingenieurskunst. Hij kronkelde zich een weg door steil terrein en bood een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

De berghut Erjavčeva koča, genesteld langs de pasweg, zou een welkom gezicht zijn geweest voor vermoeide reizigers die de zware tocht door de bergen maakten. Met zijn schuine dak en gezellige interieur bood de rustieke houten hut beschutting, warmte en voedsel aan reizigers die zich door het ruige alpenlandschap waagden.

Voshütte - Erjavec Lodge bij Vršič (1905)

Voshütte – Erjavec Lodge bij Vršič (1905)(bron)

Op de ansichtkaart zou de berghut worden afgebeeld tegen een achtergrond van torenhoge pieken, met wolkenflarden die lui door de lucht zweefden. Rondom de hut zagen bezoekers flarden kleurrijke alpenflora, waaronder wilde bloemen en grassen, die een vleugje natuurlijke schoonheid aan het tafereel toevoegden.

De ansichtkaart zou de tijdloze allure van de Vršič-pas en de berghut Erjavčeva koča vastleggen en de kijkers uitnodigen zich voor te stellen dat ze op reis gaan door de ongerepte wildernis van de Julische Alpen. Het zou een gevoel van avontuur, ontdekking en rust oproepen en kijkers meevoeren naar een vervlogen tijdperk van alpiene verkenning en gastvrijheid in de bergen.

Terug in de tijd op de Vršič pas

Terug in de tijd

Ga met ons mee en reis terug in de geschiedenis van berghut Erjavčeva koča.

Ga terug in de tijd

Terug in de tijd

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om de culturele en historische betekenis van de Erjavčeva koča berghut te documenteren en te behouden, willen we graag onze collectie uitbreiden met authentiek beeldmateriaal dat de essentie en charme van dit iconische bouwwerk in de Julische Alpen vastlegt.

Als u in het bezit bent van foto’s of afbeeldingen die de schoonheid en het karakter van de Erjavčeva koča berghut laten zien, zouden we u zeer dankbaar en bevoorrecht zijn als u deze met ons wilt delen.

Jouw bijdragen zouden ons archiefmateriaal verrijken en ons helpen het bewustzijn en de waardering voor dit geliefde alpine herkenningspunt te bevorderen.

Als u daarvoor openstaat, bespreken we graag de mogelijkheid om het materiaal van u te huren of te kopen, zodat het de erkenning en conservering krijgt die het verdient.

Neem contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt over dit verzoek. Wij stellen uw hulp in deze zaak zeer op prijs en danken u bij voorbaat voor het in overweging nemen van ons voorstel.

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (nl) Placeholder
Slovenia (nl)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf
Send this to a friend