Food and drink menu

Deze post is ook beschikbaar in: Sloveens English Engels Duits Bosnisch Nederlands Kroatisch Tsjechisch Deens Fins Frans Duits Hongaars Italiaans Pools Servisch Slavisch Spaans Zweeds Duits

HET LOKALE ETEN EN DRINKEN MENU VAN VANDAAG

* If you don’t fill up, we’ll serve you the same portion again for free.

GROENTESOEP
4,6€

Groentesoep wordt bereid zonder vleesbasis en bevat verschillende soorten (seizoens)groenten.
Het kan transparant of troebel zijn, afhankelijk van de bereidingsmethode.

CHAMPIGNONSOEP
5,2€

Champignonsoep wordt bereid zonder vleesbasis en bevat verschillende soorten (seizoens)paddenstoelen.
Het kan transparant of troebel zijn, afhankelijk van de bereidingsmethode.

JOTA (ZUURKOOL OF ZURE RAPEN) (*1.7.3.9.)

9€

Jóta is een Sloveens nationaal op zichzelf staand gerecht of stoofpot. De essentiële ingrediënten zijn bonen, aardappelen, zuurkool of rapen en kruiden(knoflook, laurier, zout en peper).

JOTA MET WORST (*1.7.3.9.)

11,5€

Jóta is een Sloveens nationaal op zichzelf staand gerecht of stoofpot. De essentiële ingrediënten zijn bonen, aardappelen, zuurkool of rapen en kruiden(knoflook, laurier, zout en peper). Auteursrechtelijk beschermde“Kranjska klobasa” of“worst uit Carniola” wordt aan het gerecht toegevoegd.

RICHET (*1.7.6.3.9.10.)

9€

Ríčet (in sommige gebieden genoemd naar het hoofdingrediënt, gerst) is een Sloveens onafhankelijk nationaal gerecht of stoofpot. De ingrediënten zijn gerst, bonen, aardappelen, groenten(wortelen, peterselie, selderij, prei, koolrabi, tomaten), uien en knoflook.

RICHET MET WORST (*1.7.6.3.9.10.)

11,5€

Ríčet (in sommige gebieden genoemd naar het hoofdingrediënt, gerst) is een Sloveens onafhankelijk nationaal gerecht of stoofpot. De ingrediënten zijn gerst, bonen, aardappelen, groenten(wortelen, peterselie, selderij, prei, koolrabi, tomaten), uien en knoflook. Auteursrechtelijk beschermde“Kranjska klobasa” of“worst uit Carniola” wordt aan het gerecht toegevoegd.

BOGRAC (*1.)

12,5€

Bograč is een goulashachtig gerecht dat typisch is voor Prekmurje.
De ingrediënten zijn varkensvlees, rundvlees, hertenvlees en aardappelen, en als smaakmakers uien, knoflook, paprikapoeder en zout. Het verschilt vooral van andere goulash omdat het uit minstens drie soorten vlees bestaat en de aardappelen in de goulash worden gekookt, niet apart.

GOULASH VAN HERTENVLEES (*1.9.)

14€

Wildgoulash is een rijke en smaakvolle stoofpot van de beste malse stukken hertenvlees, langzaam gekookt met eekhoorntjesbrood, andere groenten en aromatische kruiden.
Om de smaak te versterken wordt ook een beetje rode wijn toegevoegd.

WORST UIT CARNIOLA
8,5€

Carniola-worst moet ten minste 75 – 80% varkensvlees I en II bevatten. categorieën en maximaal 20 – 25% hard spek zonder vel. Toegestane toevoegingen zijn maximaal 5% water, nitrietzout, knoflook en peper. Andere ingrediënten zijn niet toegestaan.

WORST MET PREBRANEC (*1.9.)

13€

Prebranec is een traditioneel gerecht uit de Balkan, gemaakt van bonen die langzaam worden gekookt met veel uien en aromatische kruiden zoals paprikapoeder, knoflook en laurier.
Hij kan ook apart worden besteld.

PREBRANEC (*1.6.9.10.)

6€

Prebranec is een traditioneel gerecht uit de Balkan, gemaakt van bonen die langzaam worden gekookt met veel uien en aromatische kruiden zoals paprikapoeder, knoflook en laurier.
Hij kan ook apart worden besteld.

CARNIOLAN WORST MET AARDAPPEL EN
KOOL OF RAAP (*1.6.9.10.)

15€

Carniola-worst moet ten minste 75 – 80% varkensvlees I en II bevatten. categorieën en maximaal 20 – 25% hard spek zonder vel. Toegestane toevoegingen zijn maximaal 5% water, nitrietzout, knoflook en peper. Andere ingrediënten zijn niet toegestaan.

Probeer de beroemde Sloveense Carniolan worst met aardappel, kool of raap.

BRAADWORST MET AARDAPPEL EN
KOOL OF RAAP (*1.6.9.10.)

15€

Braadworst wordt eerst gekookt en dan gegrild. Het wordt vaak gegeten bij of net na het slachten wanneer het vlees nog vers is, in de winter of tijdens belangrijke feestdagen. Het is ook viraal onder Sloveense mensen.

POLENTA
4,2€

Polenta is een gerecht dat wordt gemaakt door maïsmeel te koken, meestal in gezouten water. Het is een bijgerecht bij vlees, wild, paddenstoelen, kaas, goulash en seizoensgroenten. Het kan ook in plakjes worden gesneden als het is afgekoeld, gebakken en geserveerd, bijvoorbeeld als aanvulling op Bograč.

PASTA MET PESTO (*1.7.8.3.) 12€
PASTA BOLOGNESE (*1.9.) 12€
PASTA VEGETERIAN BOLOGNESE (*1.) 12€
PASTA TARTUFATA (*1.7.6.10.) 16€

De vegetarische dagschotel kan pasta met eekhoorntjesbrood, pasta met pesto, pasta bolognese of vegetarische bolognesesaus of truffelzwammen zijn.

RISOTTO MET CHAMPIGNONS *GRIJS
14€

Risotto met eekhoorntjesbrood is een van Sloveniës gezonde en vegetarische traditionele gerechten. Er zit een plakje Parmezaanse kaas bij.

GEVULDE PAPRIKA’S MET TOMATENSAUS *GL
13€

Gevulde paprika’s met tomatensaus is een eenvoudig recept voor een klassiek gerecht dat erg populair is in Slovenië.
De paprika’s garen goed in de tomatensaus en houden de vulling perfect vast.
De vulling bestaat uit gemalen vlees, rijst en kruiden.
De saus is van nature zoet en er is een royale hoeveelheid van.
Het wordt geserveerd met aardappelpuree.

EIEREN MET CANTHARELZWAMMEN (*3.)

5,9€

Als je op zoek bent naar een indrukwekkend voorgerecht dat gemakkelijk te maken is, is er geen betere oplossing dan deze romige roereieren boordevol geurige cantharellen. Dat is de authentieke signatuur van de zomer.

BIETENSALADE
3,7€

We bieden geen salades aan in de berghutten, omdat we ver van nederzettingen, boeren en winkels wonen en niet dagelijks naar de vallei rijden.
We kunnen ook bijna een half jaar van de wereld afgesloten zijn als de weg gesloten is vanwege sneeuw, en we zijn meestal alleen te voet bereikbaar.
We missen nog steeds salades, dus rode bieten staan altijd op het menu.

ZELFGEBAKKEN BROOD (*1.)

0,5€

De eerste twee stukken zelfgebakken brood zijn gratis bij het bestellen van een maaltijd.

VLEESWAREN VOOR TWEE *GL
25€

De charcuterie wordt bereid voor twee personen: vier verschillende, zorgvuldig geselecteerde salami’s en vier verschillende soorten kaas.
We voegen een paar verschillende sauzen toe om het geheel wat pittiger te maken en met smaken te spelen.

KNOEDELS (*1.7.6.3.8.9.10.)

12€

Štruklji is een traditioneel Sloveens gerecht. Ze werden vooral klaargemaakt voor grote gezamenlijke werken en vakanties.
De eerste štrukli werden alleen van het getrokken deeg gemaakt. Ze werden gemaakt van wit meel, later ook van boekweit. Tegenwoordig worden ze ook bereid met gerezen bladerdeeg, noedels en aardappeldeeg. Štruklje kan worden gekookt in gezouten dille of soep, gestoomd, gebakken of gefrituurd.

In de Dumpling mix krijg je vijf verschillende smaken. Chocolade en sinaasappel, walnoot, kwark, dragon en bosbes.

VANILLE-IJS EN POMPOENPITOLIE (*1.7.6.3.8.)

4,7€

Een Sloveense specialiteit is ook een mengsel van vanille-ijs en pompoenzaadolie, dat meestal wordt gebruikt bij de bereiding van salades of als smaakmaker bij het koken.

GIBANICA (*1.7.6.3.8.)

6,7€

Prekmurska gibanica (laagjesgebak uit Prekmurje) is een Sloveense gibanica of laagjesgebak. Het bevat maanzaad, walnoten, appels, rozijnen en kwarkvulling. Hoewel hij oorspronkelijk uit Prekmurje komt, heeft hij de status van nationale specialiteit van Slovenië bereikt.

PANNENKOEKEN (*1.7.6.3.)

5,5€

Pannenkoeken

APFELSTRUDEL (*1.7.6.3.8.9.11.)

5,5€

Apfelstrudel of appelbroodje (in de volksmond strudel) is bladerdeeg gevuld met appelvulling. Omdat het een van de Oostenrijkse nationale gerechten is, wordt het vaak geassocieerd met de Oostenrijkse en deels ook Hongaarse keuken. Het oudste bestaande recept is handgeschreven en dateert uit 1696.

Het is gemaakt van bladerdeeg en appels. Soms voegen we kleine rozijnen en rum toe.

* Als je niet vol zit, serveren we je dezelfde portie nog een keer gratis.

DRANKEN

KOFFIE, THEE EN WARME DRANKEN

Americanna
Americanna met melk
Babyccino
Caffee latte
Cappuccino
Espresso
Ijskoffie
Ijskoude latte
Irish coffee
Cacao
Koffie met melk
Latte macchiato
Koffie met rijstmelk
Ijskoffie met ijs
Baileys ijskoffie
Macchiato
Warme chocolademelk
Warme chocolademelk met ijs
Thee
Thee (zakje)
Thee om mee te nemen
Thee met rum
Melk
Citroen
Honing





















1L

0,1

_

K
KL
SL
KL
KL
K
KL
KL
KLA
SL
KL
KL
K
KLSO
KA
KL
LS
LSO
T
T
T
TA
KL

2,1€
2,4€
1,7€
2,7€
2,3€
2,0€
2,5€
3,0€
5,6€
2,4€
2,2€
3,2€
+0,5€
5,1€
7,6€
2,1€
3,5€
4,5€
1,5€
2,0€
6,0€
4,5€
0,6€
0,7€
0,5€

ALCOHOLVRIJE DRANKEN

Cedevita
Coca-Cola
Coca-Cola zero
Cockta
Fanta
Iso sport
Frambozensiroop
Frambozensiroop
Radenska
Radenska
Radenska
Bitter lemon
Tonic water
Water (fles)
Water (glas)
Water (karaf)

0,5
0,25
0,25
0,275
0,25
0,5
0,3
0,5
0,1
0,2
0,5
0,25
0,25
0,5
0,3
1L

Ž


Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž


2,3€
3,0€
3,0€
3,0€
3,0€
3,5€
1,5€
2,2€
1,0€
2,1€
3,0€
3,0€
3,0€
2,0€
0,3€
1,0€

JUICES

Limonade
Limonade
Vlierbloesemsiroop
Vlierbloesemsiroop
Natuurlijk appelsap
Natuurlijk appelsap
Natuurlijk appelsap
Natuurlijk sinaasappelsap
Natuurlijk sinaasappelsap
Natuurlijk sinaasappelsap
Zelfgemaakte ijsthee

0,3L
0,5L
0,3L
0,5L
0,2L
0,3L
0,5L
0,2L
0,3L
0,5L
0,3L

Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
Ž
T

3,9€ 4,9€ 1,9€ 2,6€ 2,8€ 3,3€ 4,1€ 2,8€ 3,3€ 4,1€ 4,0€

Cocktails

Cuba libre (Havana)
Gin tonic (Beefeater)
Hot gin (Beefeater)
Juice wodka (Absolut)

0,3
0,3
0,3
0,3

A

A

6,9€ 6,9€ 5,4€ 5,9€

BIER

LOKAAL BIER
Stežičar – Honing pils
Stežičar – džoGINGER
Stežičar – Licht pils
Stežičar – IPA
Stežičar – Donker pils
Stežičar – Pale ale

Laško
Laško
Radler
Radler 00%
Unie 00%
Unie

*
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5

0,3
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5

*
AGŽ
AGŽ
AGŽ
AGŽ
AGŽ
AGŽ

AGŽ
AGŽ
AGŽ


AGŽ

*
5,0,€
5,0€
5,0€
5,0€
5,0€
5,0€

3,5€
4,0€
3,5€
3,5€
3,5€
4,0€

LOKALE WIJN

LOKALE WIJN
STIK witte wijn
Cabernet Sauvignon

*
0,1
0,1

*
AG
AG

*
2,2€
2,2€

GEEST

Aurora
Otmar
Gentiaan (Košutnik)
Lovage (Luštrek)
Lariks likeur (Macesen)
Salie (Materina dušica)
Walnotenlikeur (Orehovec)
Dragonlikeur (Pehtran)
Alsemlikeur (Pelin)
Krentenlikeur (Ribez)
Puinlikeur (Ruševje)
Sparrenlikeur (Smreka)
Sparrenbrandewijn (Smreka)
Gemberbrandewijn (Ingver)

Baileys
Bosbes (Borovničevec)
Jeneverbes (Brinjevec)
Cannadische club
Cynar
Vijgenlikeur
Gin
Havana
Jack Daniels
Jagermaister
Jameson
Honinglikeur
Alsem (Pelinkovec)
Rožle
Rum
Puin (Rušovc)
Vruchtenbrandewijn (Sadjevec)
Pruimenbrandewijn
Spar (Smrekovec)
Tequila
Kruiden (Travarica)
Triglavski dohtar
Peren (Viljamovka)
Wodka
Teeven klap

0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05

0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05

A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A

A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A

5,0€
15,0€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€
3,9€

3,9€
2,9€
3,8€
4,0€
2,9€
3,5€
3,8€
3,8€
4,5€
3,3€
4,5€
3,5€
3,0€
3,3€
3,0€
3,3€
3,3€
3,3€
3,8€
4,0€
3,3€
3,3€
3,8€
3,8€
4,0€

GEDISTILLEERDE CADEAUFLESSEN

Gentiaan (Košutnik)
Dragonlikeur (Pehtran)
Sparrenlikeur (Smreka)

0,2L
0,2L
0,2L

A
A
A

15€ 15€ 15€

“De minister van Volksgezondheid waarschuwt: Overmatig alcoholgebruik schaadt de gezondheid!”.

Souvenirs

Bij de hut vind je nog meer zelfgemaakte souvenirs.

ALLERGENTEN

L

Melk en melkproducten die lactose bevatten (koemelk)

S

Sojabonen zitten ook in cacao

Ž

Zwaveldioxide en sulfieten (conserveringsmiddelen in frisdrank, wijn en bier)

G

Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut of kruisingen daarvan)

O

Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, Amerikaanse walnoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten)

K

Cafeïne (koffie)

A

Alcohol (alcoholische dranken)

T

Thee

STOFFEN OF PRODUCTEN DIE ALLERGIEËN OF INTOLERANTIES VEROORZAKEN

1.

Glutenbevattende granen, namelijk: tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen, met uitzondering van:

(a)

glucosestropen op basis van tarwe, waaronder dextrose (1);

(b)

maltodextrinen op basis van tarwe ( 1);

(c)

glucosestroop op basis van gerst;

(d)

granen die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, met inbegrip van ethylalcohol uit landbouwproducten;

2.

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren;

3.

Eieren en producten op basis van eieren;

4.

Vis en producten op basis van vis, met uitzondering van

(a)

Visgelatine gebruikt als drager voor vitamine- of carotenoïdenpreparaten;

(b)

Visgelatine of vislijm dat wordt gebruikt als klaringsmiddel in bier en wijn;

5.

Pinda’s en producten op basis van pinda’s;

6.

Sojabonen en producten op basis van sojabonen, met uitzondering van:

(a)

volledig geraffineerde sojaolie en -vet (1);

(b)

natuurlijke gemengde tocoferolen (E306), natuurlijk D-alfa-tocoferol, natuurlijk D-alfa-tocoferolacetaat en natuurlijk D-alfa-tocoferolsuccinaat van sojabonen;

(c)

van plantaardige oliën afgeleide fytosterolen en fytosterolesters van soja;

(d)

plantaardige stanolester geproduceerd uit plantaardige oliesterolen van sojabonen;

7.

Melk en producten op basis van melk (met inbegrip van lactose), met uitzondering van:

(a)

wei die wordt gebruikt voor het maken van alcoholische distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten;

(b)

lactitol;

8.

Noten, namelijk amandelen(Amygdalus communis L.), hazelnoten(Corylus avellana), walnoten(Juglans regia), cashewnoten(Anacardium occidentale), pecannoten(Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), paranoten(Bertholletia excelsa), pistachenoten(Pistacia vera), macadamianoten (Macadamia ternifolia) en producten op basis van paranoten, met uitzondering van noten die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten;

9.

Selderij en producten op basis van selderij;

10.

Mosterd en producten op basis van mosterd;

11.

Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad;

12.

Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt in totaal SO2 die moeten worden berekend voor producten zoals aangeboden voor gebruik of zoals gereconstitueerd volgens de aanwijzingen van de fabrikant;

13.

Lupine en producten daarvan;

14.

Weekdieren en producten op basis van weekdieren.

(1) en de producten daarvan, voor zover het proces dat zij hebben ondergaan naar verwachting niet zal leiden tot een verhoging van het door de Autoriteit beoordeelde niveau van allergeniciteit voor het desbetreffende product waarvan zij afkomstig zijn.

Prijzen zijn in EUR, inclusief btw.
De prijslijst is geldig vanaf 1 maart 2024, tot wijziging of annulering. Erjavčeva’s hut sluit zich aan bij de wijzigingen in de prijslijst.