Hardloopspektakel in de Julische Alpen

In september hebben we een hardloopspektakel in de Julische Alpen. Heb je je al geregistreerd?

Hardloopspektakel in de Julische Alpen

Hardloopspektakel in de Julische Alpen

In september hebben we een hardloopspektakel in de Julische Alpen. Heb je je al geregistreerd?

Mis de inschrijving voor het grootste trailrunningevenement van ons land niet en beleef een onvergetelijk hardloopavontuur op de trails van de Julische Alpen. Het evenement “I feel Slovenia Julian Alps Trail Run by UTMB” verwacht dit jaar meer dan 2500 lopers uit 60 landen over de hele wereld.

De UTMB World Series, ‘s werelds belangrijkste serie trailruns, keert terug naar Kranjska Gora en andere bestemmingen in de Julische Alpen. De Julian Alps Trail Run is het enige Sloveense evenement dat deel uitmaakt van deze elitegroep van ‘s werelds beste trailrun evenementen.

Onder het geselecteerde gezelschap van de 36 grootste wereldwijde evenementen, vind ik de Sloveense Julian Alps Trail Run door UTMB een van de 36 iconische trailrun evenementen wereldwijd. Dit evenement is vergelijkbaar met de grootste trailrunningevenementen ter wereld, zoals de Ultra-Trail du Mont-Blanc in Frankrijk en de Western States Endurance Run in de VS, die tienduizenden deelnemers trekken die via een lotingsysteem worden geselecteerd.

Door deel uit te maken van de World Series bereikt de reputatie van de Julische Alpen en Slovenië ver en wijd. Deelnemers uit 60 landen over de hele wereld hebben zich al ingeschreven voor het evenement en vertegenwoordigen alle continenten behalve Antarctica.

6 afstanden met een royale route van 170 km rond de Julische Alpen

De evenementroutes verbinden vele bestemmingen binnen de Julische Alpen. De koninklijke route van 170 km, die begint in Kobarid, verbindt de Soča-vallei, Bled, Žirovnica en Kranjska Gora. In de 170 km lange afstand moeten de lopers ook bijna een beklimming van de Mount Everest overwinnen (ongeveer 8000 m hoogtewinst).

Naast de route van 170 km kunnen de lopers kiezen uit een route van 100 km die start in Radovljica, een route van 60 km die start in Žirovnica en rondroutes van 25 km, 15 km en 10 km in Kranjska Gora.

Speciaal aangepaste routes voor beginners

Hardloopspektakel in de Julische Alpen

Bij het ontwerpen van de routes van 10 km en 15 km hadden de organisatoren beginners in de wereld van trailrunning in gedachten, maar ook mensen die de voorkeur geven aan meer gematigde uitdagingen. Deze routes volgen gemakkelijkere en minder veeleisende paden en bieden prachtige uitzichten op de Alpen en het Jasna-meer.

Voor degenen die gewend zijn aan uitdagingen op de weg, zoals halve marathons en marathons, zal de nieuwe ronde route van 25 km een uitstekende uitdaging zijn. Het is technisch niet veeleisend en kan dienen als een geweldige overgang van hardlopen op de weg naar trailrunning.

Lopers verbinden de grootste juweeltjes in de Julische Alpen met hun hardloopstappen

Het evenement verbindt enkele van de grootste juweeltjes van de Alpen. Tijdens hun tocht door de Soča Vallei zullen de lopers langs de smaragdgroene rivier Soča lopen en ook het laagste punt van het Triglav Nationaal Park bezoeken – Tolmin Gorges.

Ze zullen genieten van een adembenemend uitzicht op de hoogste Sloveense bergtop, de Triglav, en andere toppen van de Julische Alpen. Lopers kunnen ook het meer van Bohinj bewonderen, dat van een afstand zichtbaar is, en krijgen de kans om het meer van Bled van dichtbij mee te maken.

Het mooiste deel van de route is ongetwijfeld de prachtige Karavanke-rug, waar de klim naar het hoogste punt – Stol – plaatsvindt. Alle routes eindigen uiteindelijk in de hoofdbestemming – het idyllische alpenstadje Kranjska Gora.

YouTube player

Hardloopspektakel in de Julische Alpen

YouTube player

Erjavčeva op de perfecte locatie

Overnachting in een berghut

Uitstapjes en wandelingen rond de hut

Uitstapjes en wandelingen op de kaart

Slovenia (nl) Placeholder
Slovenia (nl)

Je volgende bestemming in slovenië?

Berghut Erjavceva op de Vrsic pas in de zomer

Berghut Erjavčeva is het hele jaar geopend. Reserveer uw verblijf en breng wat tijd door in het natuurparadijs van het Triglav Nationaal Park (UNESCO) bij Kranjska Gora op de bergpas Vršič in het hart van het Triglav Nationaal Park.

Reserveer uw verblijf
Send this to a friend