Is het gebruik van drones toegestaan in het Triglav Nationaal Park?

Is het gebruik van drones toegestaan in het Triglav Nationaal Park?

Is het gebruik van drones toegestaan in het Triglav Nationaal Park?

Het gebruik van onbemande luchtvaartuigen (UAV’s), of drones, in de omgeving van het nationale park is beperkt in overeenstemming met de beschermingsregeling die is vastgelegd in de Nationaal park Triglav Wet (Staatsblad van de RS, nr. 52/10, 46/14-ZONC en 60/17), die vluchten van luchtvaartuigen verbiedt onder 1,000 voet (304.8m) boven de huidige locatie of een obstakel gedetecteerd tijdens de vlucht.

UAV’s zonder een eerder verkregen vergunning zijn alleen toegestaan voor bescherming, redding en hulp bij natuur- en andere rampen, staatsverdediging en de uitvoering van politietaken.

Op basis van de toestemming van de beheersautoriteit van het nationale park is het gebruik van UAV’s alleen toegestaan voor het volgende:

  • wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten,
  • landmeetkunde en
  • opnemen van films, video’s en documentaires.

UAV’s voor film- en video-opnamen zijn toegestaan in gebieden met infrastructuur en nederzettingen. In de natuurlijke omgeving kunnen UAV’s alleen worden gebruikt voor het opnemen van documentaire- en promotiefilms die bedoeld zijn voor de promotie van het park en de lokale gemeenschappen, met inachtneming van de geluidsbeperkingen voor dergelijke apparaten en de vlieghoogte boven de gebieden die zijn geclassificeerd als kwetsbare natuurgebieden en waar dergelijk gebruik geen significant effect heeft op de elementen van de levende natuur van het nationale park.

UAV’s zijn ook onderworpen aan andere relevante wetgeving die van toepassing is op het hele grondgebied van Slovenië.

Mensen creëren een cultureel landschap om te overleven en te gedijen en creëren onbedoeld kunst, een prachtig mozaïek van de natuurlijke omgeving en het culturele landschap, dat uitzonderlijk divers en opwindend is in het gebied van het nationale park. We moeten de mensen die in het park wonen en werken respecteren en het uitzonderlijke culturele landschap van het gebied mede creëren.

 

Populaire onderwerpen

 

Je volgende bestemming in Slovenië?

Uitstapjes en wandelingen

Slovenia (nl) Placeholder
Slovenia (nl)

Reserveer je verblijf in de berghut Erjavčeva koča

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0

Continue reading

Previous: Hoe plan je een veilige bergtocht?
Send this to a friend