Huisregels

In this article

Huisregels

Huisregels

We zijn geen hostel of hotel. We zijn al sinds 1901 een berghut in het Triglav Nationaal Park en hier vind je onze verschillen en goede praktijken. Lees en leer meer over een van de oudste en populairste Sloveense traditionele berghutten.

Een interessant weetje: er ligt een bergboek bij de ingang. Het is gebruikelijk dat elke bezoeker zich aanmeldt en de richting opschrijft waar hij vandaan komt en waar hij naartoe gaat. De oude gewoonte komt ook voort uit het zoeken naar vermiste personen voor het geval je ergens onderweg of in de bergen verdwaalt of gewond raakt.

Een interessant weetje: berghutten die zijn opgenomen in het register van berghutten van de bergvereniging van Slovenië zijn verplicht om bezoekers accommodatie, eten en drinken en hulp bij bergongelukken aan te bieden.

De bergbeklimmersvereniging van Slovenië beveelt huisregels, gedragsregels en overnachtingsprijzen aan. Als cottagehuurders moeten we ons hieraan houden. We hebben zelfs een paar aanraders meer dan de overige 169 berghutten in Slovenië omdat we in het Triglav Nationaal Park liggen.

Bij het ophalen van de (digitale) sleutel moet een borg van €10 worden betaald. Als je de sleutel niet inlevert, betaal je deze met deze borg.

Voor veel bezoekers in de eetzaal en aan tafels die al bediend zijn, moeten we de wachtenden zo snel mogelijk ruimte geven.

De hut is meestal altijd open, zelfs ‘s nachts. Als de deuren op slot zijn, kun je aanbellen. De officiële openingstijden zijn in de winter van 08:00 – 20:00 uur en in de zomer van 07:00 – 22:00 uur. De werktijden kunnen worden gewijzigd in overleg met het personeel van de hut.

ZOMER Ontbijt van 07:00 tot 09:00 uur. Laatste bestelling keuken om 21:00 uur. De bar sluit om 22:00

WINTER Ontbijt van 08:00 tot 10:00 uur. Laatste bestelling keuken om 20:00 uur. De bar sluit om 21:00

Wie zich niet aan de regels van het huis houdt, moet de berghut verlaten.

Graag stilte in de hut en omgeving van 22:00 tot 06:00.

De bedden in de hut worden verhuurd op volgorde van registratie van de boeking. De reservering is geldig tot 19:30 uur. Gewonde of verzwakte bezoekers en bergredders op de campagne hebben voorrang voor overnachtingen.

Inchecken in de kamer is mogelijk in de namiddag en niet later dan 19:30 uur. Uitchecken kan tot 10:00 uur. Laat uitchecken kan in rekening worden gebracht met € 10 per uur of geweigerd.

Een interessant weetje: vanwege de leeftijd van het huisje, de slechte elektrische bedrading en de houten basis in de constructie van de hut, is er een aanzienlijk risico op brand als er ongecontroleerd grotere elektrische verbruikers op de elektrische bedrading worden aangesloten. Het aansluiten van fornuizen, haardrogers en dergelijke is verboden. Als je nog meer vragen hebt, praat dan met het personeel in de hut.

Rokers kunnen in de lobby of buiten de hut roken. Roken is niet toegestaan in de kamers.

Er zijn slechts smalle stopcontacten in de kamers. Dikkere stopcontacten zijn vergrendeld en mogen alleen in de eetzaal worden gebruikt.

Laat het personeel van de hut weten als je een extra deken of kussen wilt.

De kachels in de hut zijn op slot. Laat het personeel van de hut weten als je het te warm of te koud hebt.

Alle bezoekers moeten zich gedragen in de berghut en de omgeving om anderen niet te storen. Ze mogen geen lawaai maken en geen afval achterlaten. Iedereen moet al zijn afval zelf naar de vallei brengen.

Een interessant weetje: de bergbeklimmersvereniging van Slovenië raadt elke bergbeklimmer aan om zijn afval mee te nemen naar de vallei. Daarom vind je ook geen prullenbak in de kamer.

Alle gasten moeten tussen de verdiepingen pantoffels aantrekken. Het lopen met schoenen in het slaapgedeelte van de cottage kan een boete opleveren van €150.

Manden in toiletten zijn alleen voor papier. Geef het a.u.b. aan het huttenpersoneel als je je afval hebt en het niet mee de vallei in wilt nemen.

Een interessant weetje: De Sloveense bergbeklimmersvereniging raadt aan om voor elke douche 3,50 tot 4,00 euro te vragen.

Er zijn toiletten op de eerste verdieping beschikbaar voor gasten die in de hut slapen. In geval van drukte zijn er ook extra badkamers in de kelder beschikbaar. Kun je het personeel van de hut vragen om de pincode voor de deuren?

Als het toiletpapier op is of je ziet vuil in de toiletten of douche, informeer dan het personeel van de hut. We maken de hut meerdere keren per dag schoon, maar gebruiken de faciliteiten niet en moeten het weten als de hut vies wordt.

Wat betreft het gebrek aan water in het nationale park, moeten we bij elke stap water besparen. Gebruik de douchetang verstandig en stop het water tussen het wassen en inzepen. In geval van drukte zijn er ook extra douches in de kelder beschikbaar. Kun je het personeel van de hut vragen om de pincode voor de deuren? Handdoeken kunnen tegen betaling worden verstrekt indien nodig.

Jouw mening betekent veel voor ons. Daarom willen we je vragen om je mening live aan het personeel van de hut te geven als je bij ons bent en niet alleen door later commentaar te geven op reserveringsportals. Alleen zo kunnen we je reiservaring verbeteren en nog beter maken.

 

Populaire onderwerpen

 

Je volgende bestemming in Slovenië?

Uitstapjes en wandelingen

Slovenia (nl) Placeholder
Slovenia (nl)

Reserveer je verblijf in de berghut Erjavčeva koča

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0

Continue reading

Previous: Overnachting met hond
Next: Vervoer naar Vršič pas
Send this to a friend